Versiebeheer? VCN? Git? Github? Deze termen worden veel gebruikt op het web door grote bedrijven, maar wat is het en waarom is het belangrijk?

Wij bij D1m5n zijn voorstander van versiebeheer, omdat dit zorgt voor stabiliteit en zekerheid tussen de omgevingen. Sommige bedrijven werken hiermee en willen juist dat de ontwikkelaar hiermee gaat werken. Wij hebben veel ervaring met GIT.

Hoe vaak gebeurd het dat een ontwikkelomgeving afwijkt van een live site? Dit gebeurt heel vaak, hierdoor kan het zijn dat nieuwe systemen niet werken of onverwachte bugs ineens hebben in de productie omgeving. Op het moment dat je met meerdere mensen werkt aan de code, kan het wel eens zijn dat de code overschreven wordt door de andere programmeur, omdat deze niet de nieuwste versie heeft. GIT zorgt ervoor dat dit niet meer kan. Wil je meer lezen over GIT of hoe het precies werkt?

Onze werkwijze

Bij ons werken we met een 3 omgevingen techniek. De "Master", "Dev" en een "local" per ontwikkeling. De master branch is de code zoals deze op de productie/live omgeving staat. De dev branch is de code zoals deze op de online ontwikkel/test omgeving staat. Hier vinden de reviews plaats door de klant. Op het moment dat wij code schrijven, schrijven wij deze in een lokale branch en commiten deze naar verzamelplaats in een online lokale branch. Daarna plaatsen wij een pull-request voor een mede-ontwikkelaar/programmeur die de code controleert op fouten, inefficiëntie etc. Op het moment dat de code correct wordt bevonden, voegen wij de wijzigingen samen op de dev branch. De code is dan geïmplementeerd op de ontwikkel omgeving en is gereed om te bekijken voor de klant. Indien de klant de functionaliteit naar wens vind, voegen wij de code samen op de master branch en sturen daarmee de code naar de productie omgeving.

Wil jij een extra programmeur? Of iemand die de codes van een ander controleert?