Een klant vroeg mij laatst om een online dashboard te ontwikkelen voor een zelfstudie systeem. Het is een anoniem systeem waar je de opdrachten invoert en naar jezelf toe stuurt. 1 probleem was alleen dat er veel e-mails verloren gingen in het loop van het jaar. Of ik een dashboard kon bouwen waar ze alles snel konden opvragen. Na een overleg met de klant heb ik een opzet bedacht waarmee de bezoekers met behulp van hun e-mailadres de gemaakte opdrachten konden selecteren en opnieuw laten versturen naar het e-mailadres. Er is bij de uitwerking een technologie ontwikkeld, die het niet mogelijk maakt om de antwoorden van andere e-mailadressen naar je zelf toe te sturen. Hiermee komt het eventueel afkijken van de antwoorden niet in het geding. Het is niet mogelijk door de technologie om het e-mailadres waarnaar de antwoorden worden verstuurd, onder water aan te passen. Het systeem vangt dit automatisch af en geeft de melding dat het niet toegestaan is. 

Weer een mooie opdracht om op terug te kijken en een tevreden klant en een succesvolle Drupal module opgeleverd!